Почетна
Донирајте
Помогни и ти!
Клуб на
пријатели
Компании
Прирачник за донации
Проекти
Најнови проекти
Кои сме ние Што работиме Како да помогнете Застапување Поддржувачи Новости Медиуми ЧР Контакт Клуб на пријатели Активности Кому помагаме? Мапа на сајтот Utilities Пребарување Прирачник за донации Проeкти Публикации Во изработка Продажба на честитки Донации Анализи

Театрите за децата од СОС Детско село Македонија

Денеска, 27 Март, е Светскиот ден на театарот. По тој повод и оваа година, како и минатата, актерите ќе одиграат по една претстава во чест на децата од СОС Детско село Македонија, а приходите од претставите ќе бидат донација за нивното посреќно детство.

Oваа година, театрите се вклучени со следниве претстави:
•НУЦК Јордан Х.К. Џинот- Велес, на 31.3.2017 година - петок со претставата „Ана Комнена";
•Театар Комедија, на 29.3.2017 година - среда со претставата „Трудна приказна";
•Турски театар на 29.3.2017 година - среда со претставата „Отело". Поради големиот интерес овие билети за „Отело" се веќе РАСПРОДАДЕНИ!
•Театар за деца и младинци, на 30.3.2017 година - четврток со претставата „Бајка за царот Нај";
•Албански театар, на 30.3.2017 година - со претставата „Претстава која оди наопаку";
•Драмски театар во месец април ќе одигра претстава за СОС Детско село Македонија, која дополнително ќе биде најавена.
•Македонскиот народен театар, на 1 април, со почеток во 21 часот, со претставата „Сомнително лице".

Се надеваме дека оваа акција ќе стане традиција.
Турскиот театар веќе ја распродаде претставата, да ги распродадеме и сите други претстави. Ќе уживате во театарските претстави, но и ќе им помогнете на децата од СОС Детско село Македонија.