Почетна
Донирајте
Помогни и ти!
Клуб на
пријатели
Компании
Прирачник за донации
Проекти
Најнови проекти
Кои сме ние Што работиме Како да помогнете Застапување Поддржувачи Новости Медиуми ЧР Контакт Клуб на пријатели Активности Кому помагаме? Мапа на сајтот Utilities Пребарување Прирачник за донации Проeкти Публикации Во изработка Продажба на честитки Донации Анализи

СОС Детско село Македонија го одбележа Светскиот ден на волонтерството

На 05 декември 2014 година, во Советодавниот Центар за деца и родители Гази Баба, СОС Детско село Македонија, за прв пат беше одбележан Светскиот Ден на волонтерството.

2013

На настанот беа поканети сите волонтери кои биле и се вклучени во активностите на различните програми во СОС Детско село Македонија.
 
Децата и вработените ја искажаа својата благодарност кон нив, за нивниот ангажман и труд кој го насочуваат кон поддршка на децата во социјален ризик и децата без родителска грижа. 
Националниот директор Јулијана Гапо ги поздрави присутните со Историски осврт на волонтерството и Значењето на волонтерите за СОС Детско село Македонија. 
Потоа, децата и младинците преку свои творби (поеми, песни, состави и честитки), им се заблагодарија на волонтерите кои им помогнале во образовниот процес и им пружале поддршка во совладувањето на секојдневните предизвици со кои тие се соочуваат. 
 
На волонтерите им беа доделени Благодарници и пригодни подароци.