Почетна
Донирајте
Помогни и ти!
Клуб на
пријатели
Компании
Прирачник за донации
Проекти
Најнови проекти
Кои сме ние Што работиме Како да помогнете Застапување Поддржувачи Новости Медиуми ЧР Контакт Клуб на пријатели Активности Кому помагаме? Мапа на сајтот Utilities Пребарување Прирачник за донации Проeкти Публикации Во изработка Продажба на честитки Донации Анализи

Одличната соработка помеѓу Фондацијата Ѓорѓија Џорџ Атанасоски и СОС Детско село Македонија продолжува понатаму

Денеска, на првиот ден од месецот ноември, на СОС Детско село Скопје, односно на децата и згрижувачите им беа подарени поголем број на апарати за домаќинство. И ако девизата на СОС Детско село е „Топол дом и грижа за секое дете“, тогаш сме сигурни дека со оваа донација ќе се придонесе за потопол дом и подобра заедничка грижа за нивниот дом на СОС мајките и децата сместени во СОС Детското село.


Директорот на Фондацијата, Николас Атанасоски, во оваа прилика го потенцираше задоволството од успешната приказна и соработка и дополни дека: „Ова не е прва донација на Фондацијата Атанасоски во СОС Детско село, но нема да биде и последна. Пријателството и соработката на овие две организации уште долго ќе траат и ќе бидат уште поуспешни“.


Директорката на програми на СОС Детско село Скопје, Александра Ивановски, како домаќин на оваа средба, се заблагодари со пригоден цртеж од вредните детски раце и исто така го изрази своето задоволство од соработката со Фондацијата Атанасоски дополнувајќи дека: „Посебно нѐ радува што понекогаш добрите луѓе и пријателските фондации и здруженија и без конкретен повод се сеќаваат на децата од СОС Детското село и знаат да нѐ израдуваат со прекрасни подароци. Овој пат, благодарни сме им на Фондацијата Атанасоски за донацијата на толку потребните апарати за домаќинство. Верувам дека оваа соработка помеѓу Фондацијата и СОС Детско село ќе стане традиционална, секако во интерес на децата од СОС Детско село“.