Почетна
Донирајте
Помогни и ти!
Клуб на
пријатели
Компании
Прирачник за донации
Проекти
Најнови проекти
Кои сме ние Што работиме Како да помогнете Застапување Поддржувачи Новости Медиуми ЧР Контакт Клуб на пријатели Активности Кому помагаме? Мапа на сајтот Utilities Пребарување Прирачник за донации Проeкти Публикации Во изработка Продажба на честитки Донации Анализи

Шефот на Делегацијата на Европската унија, во посета на СОС Детско село Скопје

Самуел Жбогар, шефот на Делегацијата на Европската унија во Република Македонија, во четврток попладне го посети СОС Детско село Скопје. На децата им донесе новогодишни подароци и се сретна со Националниот директор на СОС Детско село Македонија, Јулијана Накова Гапо.
Гапо се осврна на работата на организацијата, потенцирајќи ги можностите за соработка и развој. Господин Жбогар, покажа посебен интерес за начинот на функционирање на организацијата, посебно за состојбата на децата и ја потенцираше опсежноста на работење и функционирање на СОС Детското село.


По службениот дел од посетата, делегацијата направи посета на една од куќите во кои се сместени децата во СОС Детско село, таму исто така, г. Жбогар подели подароци, а секако најсреќно беше девојчето кое во моментот беше присутно во куќата.