Архива на новости

Тим билдинг со амбасадорот и бработените од Холандсјата амбасада

Датум: 18.09.2010Настан: ТИМ БИЛДИНГ НА ХОЛАНДСКА АМБАСАДА ВО СОС ДЕТСКО СЕЛОСОС Детско село Скопје и Холандската амбасада остварија заедничко дружење на 30 Септември во СОС Детско село Скопје. Холандската амбасада донираше средства за оплеменување на дворот и игралиштето  на СОС Детско село.

Прочитај повеќе...

31
ОКТ
2010

Донација во вредност од половина милион денари од клубот Лионс - Дистрикт 132

Датум: 28.06.2010Настан: Донација на стипендија за младинец од сос детското селоПо повод одбележувањето на  Интернационалниот  Ден на  СОС ДЕТСКИ СЕЛА, на 24.06.2010 во 11ч, СОС ДЕТСКО СЕЛО МАКЕДОНИЈА  организираше прослава во просториите на КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА (Библиотека Другарче).

Прочитај повеќе...

25
МАЈ
2009

Ламбе компонира песна за СОС Детско село

Поп-пејачот Ламбе Алабаковски компонира нумера, наречена „Биди пријател наш“, за СОС Детското село. Ексклузивецот на „М2 продукција“ и победник на годинашниот „Макфест“ е почесен амбасадор на детското село.

Прочитај повеќе...

25
МАЈ
2009

Ламбе Алабакоски - почесен амбасадор на децата од СОС Детско село

Датум: 24.06.2010Настан: Интернационален ден на СОС детски села во светотПо повод одбележувањето на  Интернационалниот  Ден на  СОС ДЕТСКИ СЕЛА, на 24.06.2010 во 11ч, СОС ДЕТСКО СЕЛО МАКЕДОНИЈА  организираше прослава во просториите на КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА (Библиотека Другарче).

Прочитај повеќе...

25
МАЈ
2009

Хуманитарен хепенинг во организација на националниот совет за жени на Р. Македонија

Датум: 14.05.2010Настан: Хуманитарен настан по повод светскиот ден на мајкатаПо повод одбележувањето на Светскиот Ден на мајката, Националниот совет на жени на Република Македонија – СОЖМ во соработка со СОС Детско Село Македонија, организираше Хуманитарен хепенинг во СОС детското Село Скопје.

Прочитај повеќе...

25
АПР
2009
1...293031